Hvad er mindfulness?

Mindfulness er mere end en meditationsteknik, for det er en måde at leve og tænke på, som gør det nemmere at have kroniske smerter.

Mindfulness (MF) til dig, som lider af kroniske smerter, og som har en hverdag, hvor det er svært at være som du gerne vil, fordi smerten fylder dig op, så hverdagen er svær.

I mine individuelle behandlinger kan du fx opnå følgende:

  • I MF træner vi opmærksomhed, da mere opmærksomhed giver mere glæde, fordi vi lægger mere mærke til de gode øjeblikke. Holde dit fokus i orkanen.
  • I MF træner vi accept, så det bliver det nemmere at leve med smerterne og det, der er svært ved dem, samt de forventninger, der er og som kan fylde mere end de burde.
  • Det handler om at give mere slip på det negative, der fylder, så der er større frihed til at være den, du er, og kan gå i den retning, som du ønsker. Det kan du, selvom du har kroniske smerter, fordi du lærer at anskuer smerten anderledes.
  • MF hjælper med at skabe ro og balance, da hjernens struktur og funktion ændres i områder, som står for regulering af stress.
  • MF kan skabe bedre koncentration, hukommelse, søvn og humør.
  • MF er en god metode til at øge daglige overskud, håndtere smerter, tankemylder og til at skabe nærvær, når vi er bevidste, opmærksomme og accepterende i alt, hvad vi foretager os – også i forhold til smerten.
  • MF er godt til smertehåndtering & kan være din smertestillende pille. For det at tage en pille er en ”passiv behandling”, så hvorfor ikke hellere lære at anvende MF som medicin via en meditationspraksis.
  • Der er forsket fx på Dansk Center for Mindfulness, på at det har samme effekt.

At leve med kroniske smerter er en stresstilstand

Det er en stress tilstand at leve med kroniske smerter, men ved hjælp af MF og meditation kan vi lære at håndtere og behandle smerten på.

Desuden kan det ændre den måde vi tænker om smerten på og det gør det nemmere at acceptere og leve med.

Det er af stor betydning at vi trækker vejret rigtigt, da det giver mere energi og mindre stress, samt mindsker smerten i kroppen.

Jeg mener, at det handler en del om at mærke efter i kroppen og det vil ha stor effekt på hvordan vi lever med kroniske smerter.

Det vil jeg kunne hjælpe dig med.

Så du kan blive en ny udgave af dig selv og lærer at du IKKE er din smerte, men smerten er smerten!

Mindfulness & kroniske smerter

Kontakt os